Çakra Meditasyonları

Evet sevgili okuyucular. Meditasyonları Çakra Açma Meditasyonları ve bunlardan olmayan öbür Güç Meditasyonları olarak ikiye böldük. İki çeşit meditasyon da Güç Meditasyonuna girer, sadece gereğinden uzun tek bir yazı halinde sunup gözlerinizi yormamak için bu yola giriştik. İleride sizinle daha gelişmiş meditasyonları da paylaştıkça daha gelişmiş bir kategorizasyon yoluna da gidebiliriz. Girişimizi yaptığımıza göre meditasyonlara geçelim ki en sonunda bunun gibi pasparlak olun. :)



Üçüncü Gözü Açma [40 günlük programı takip ediyorsanız 12-16. günlerin gecelerine tekabül eder.]

Bu egzersiz belli bir tonla ve titreşimle yapılır. Bu egzersizi en az 4 gün üst üste yapmalısınız. Üçüncü göze düzenli meditasyon yapmak, onu tamamen açıp enerji akışını sağlar. Bu egzersiz sadece gözü aktifleştirir. En güzel sonuçlar için fazladan çalışmalar yapmak ve bu çalışmalarda istikrarlı olmak gerekir.

Not: Bir ve ikinci adımlar opsiyonel. Sadece 3-7. adımlar gereklidir.

1. Sırtınız düz olacak bir biçimde oturun.

2. Ellerinizi resimde gösterilen pozisyona sokun. Sağaksanız sağ eliniz sol işaret parmağınızın etrafında bir yumruk yapacak, solaksanız da sol eliniz sağ işaret parmağınızın etrafında. Resimde gsterildiği gibi başparmağınız da işaret parmağınızın yanına, derinin bittiği yere bastırılmalı. Çok hafif bir elektrik şoku hissedince doğru noktayı bulduğunuzu anlayacaksınız. Bu noktayı bulamazsanız da şevkiniz kırılmasın, doğal olarak daha güçlü auraya sahip insanlarda daha kolay bulunur. Bu mudranın (el pozisyonunun) yaptığı şey enerji akışını üçüncü göze yönlendirmektir.

(Görseller için
http://mirror.spiritualsatanism.org/www.angelfire.com/empire/serpentis666/Opening_The_Third_Eye.html adresindeki el resimlerine bakabilirsiniz.)

Bu mudra üçüncü göze düzenli meditasyon yaparken istediğiniz zaman kullanılabilir. Bu meditasyon boyunca da bu el pozisyonunu tutun.

Not: Bu mudra opsiyoneldir. Sadece 3-7. adımlar gereklidir.

3. Burnunuzdan nefes alın ve nefes verirken "Thoth" kelimesini titretin. Thoth Ay Tanrısıdır ve 6. Çakranın yöneticisidir; ve üçüncü göz de Ay'a aittir. Nefesinizi ağzınızdan verirken şunu tek, uzun bir nefes vermede (tüm ses "Uğultu Nefesi"ndeki gibi tek bir nefes verişte titretiliyor) titretin:

TH-TH-TH-TH-O-O-O-TH-TH-TH

Şimdi, çok önemli bir nokta var. "O" sesini çıkarırken de aynı zamanda TH sesine devam etmelisiniz. Yani nefes vermenin tamamı boyunca TH sesi devam etmeli. Bunun için TH sesini çıkarırken (talimatlar az sonra) dudaklarınızı biraz yuvarlayıp aynı anda da O sesini çıkarabilirsiniz.

TH sesini çıkarmak için de dilinizi dişlerinizin arasına sokup öyle titretin. Bunun yarattığı titreşimleri alnınızda, üçüncü gözünüzde hissetmek için ses tilavetinizde "ince ayar" yapmanız birkaç saniye sürebilir ama bunun önemi yok, devam edin. Titreşimleri alnında hissettirecek tonu tutturabilmek için elinizden geleni yapın.

(bu sesi tam olarak nasıl çıkaracağınıza emin değilseniz sesi buradan dinleyebilirsiniz:

4. Yukarıdakini üstüste toplam dört kere yapın ve rahatlayın.

5. Şimdi de üçüncü gözünüzü düzgün hizaya getirmek için sivri ucunu resimdeki gibi içe bakacak şekilde hayal edin. Üçüncü gözün rengi minyatür bir güneş gibi pasparlak bir beyazdır.

(Buna dair  görseli http://mirror.spiritualsatanism.org/www.angelfire.com/empire/serpentis666/Opening_The_Third_Eye.html sayfasında bulabilirsiniz. Sayfadaki son resim.)

6. Bu egzersizin en az dört gün art arda yapılması ve yapıldığı günler arada mümkünse 24 saat olması çok önemlidir. Ondan sonra bu işlem tamamlanmıştır ve üçüncü gözünü açıp aktifleştirmenin ilk adımını tamamlamış oluyorsunuz.

7. Bittikten sonra enerji akışını sağlayıp böylece gözü tamamen açmak için üçüncü gözünüze meditasyon yapmak önemlidir.

Bunun için de sadece gözlerinizi kapatıp alnınızın ortasındaki üçüncü göze "bakmanız" yeterli. Ve burada gözler kapalı olsa bile göz kaslarını zorlamamak ve rahatlamak önemlidir. İlk başta Üçüncü Gözünüzün ne kadar aktif olduğuna bağlı olarak genelde sadece siyahlık görürsünüz, ondan sonra da dönen renkler ve kaleydoskop (çiçek dürbünü) gibi şekiller görebilirsiniz. Bu meditasyonu yeterince uzun ve düzenli yapınca bu renkler ve şekiller yerini tıpkı aynaya bakıp kehanet yapıyormuşçasına belli imajlara bırakacak.

Üçüncü gözünüze "bakarken" gözlerinizin rahat olmasına dikkat edin. Bu egzersizlerden sonra üçüncü gözünüzün olduğu bölgede sanki düğümlü bir şeyler varmış gibi veya basınçlı hissetmeniz normaldir. Bu genelde zaman içinde azalır.

NELER BEKLEYEBİLİRSİNİZ:

İlk tecrübelerden biri alnın ortasında bir basınç veya baş ağrısıdır. Bu his aynı zamanda bu egzersizin altıncı çakrayı da etkilemesinden ötürü içeriden geliyor gibi de gelebilir, genellikle alnın yüzeyinin 2.5-3 santim içerisinden. Bu, epifiz bezinin uyanmaya ve sağlıklı bir şekilde işlev göstermeye başladığına dair pozitif bir işarettir. Aynı zamanda da Üçüncü Göze meditasyon yaptığınızda veya dikkatinizi ona odakladığında bir basınç veya ağrı hissedebilirsiniz. Bu son derece normaldir ve zamanla hafifler.

*Bazı insanlar üçüncü gözlerini ilk açtıklarında birkaç saat sürebilen bir migren yaşayabilir. Yaşayacağınız baş ağrısının yoğunluğu üçüncü gözünüzün ilk başta ne kadar kapalı olduğuna bağlıdır.

Taç Çakrasını Açma [40 günlük programı takip ediyorsanız 17-20. günlerin gecelerine tekabül eder.]

Bu meditasyon özellikle Azazel'den geliyor, burada ona şükranlarımızı sunuyoruz. Bu meditasyonun düzgün işe yarayabilmesi için önce Üçüncü Gözünüzü açmış olmanız gerekiyor. Bu egzersizin etkileri çok zevklidir. Genelde bir hafiflik hissiyle beraber gelir. Bazı insanlar kafalarının içinde veya kafalarını tamamen kaplayan bir enerji veya karıncalanma hissedebilir, ve taç bölgesinde hafif bir basınç ve çok mutluluk da hissedebileceğiniz şeyler. Bu güzel hafiflik hissi, astral projeksiyon ve astral seyahati kolay yapan şeylerdir. Bu mutluluk hali saatler veya günler sonra bile meydana gelebilir.

Bu egzersiz düzgün yapıldığında epifiz bezini ve Taç Çakrasını uyarır. Epifiz bezini sürekli olarak uyarmak onu büyütür ve aktifleştirir. Epifiz bezi ruhun psişik merkezidir. Revize edilmiş meditasyon ile bu mantra çok daha güçlü ve etkilidir. Björk rününü* baz alır. Bu enerji yolunu açmak aynı zamanda uyuşturucu bağımlıları için de iyileştirici etkiye sahiptir, çünkü doğal olarak çok büyük bir zevk verir.

Bu egzersiz sadece epifiz bezini uyarmak ve ilk olarak Taç Çakranızı açmak için yapılmalıdır. Bu titreşim oldukça yoğun ve etkilidir, ama ertesi gün olacak bir baş ağrısı yaratabilir. Taç çakranız açıksa bir hafiflik ve mutluluk hissedeceksiniz. Bu belirtileri 4-5 günlük bir dönemden sonra da tecrübe etmezseniz bu egzersizi taç çakranızı açmak için gerektiği kadar tekrar edebilirsiniz. Bu ilk egzersizden sonra epifiz bezinizi daha da aktifleştirmek ve Taç Çakranızı daha da çok uyarmak için farklı meditasyonlar vardır.


1. Derin bir nefes alın ve nefesini 4 saniye tutun. Bunu beş kez yapın. Bu rahatlamanıza ve hafif bir trans haline girmenize yardımcı olur. Ondan sonra tüm konsantrasyonunuzu üçüncü gözüne odaklayın. Üçüncü gözünüzde hafif bir basınç hissi ve üçüncü gözünüzün farkındalığını hissedeceksiniz.

2. Şimdi ellerinizi http://mirror.spiritualsatanism.org/www.angelfire.com/empire/serpentis666/Crown_Chakra.html sayfasında gösterilen pozisyona sokun ve az önceki gibi derin bir nefes alın ve rahat olduğu kadar tutun (bunu zorlamayın). Sonra da nefesinizi b-b-b-b-b-b sesini titreterek (dudaklar kapalıyken derin, hafif bir mırıldanma olacak) verin. Bu titreşim bir arının vızlaması gibi olmalı. Antik Mısır'da ve başka pek çok antik kültürde arılar bu sebeple kutsaldı. Sesi çıkartırken de sesinizin perdesini ayarlayabilirsiniz. Üçüncü Gözünüze odaklanmalı ve titreşimleri de orada hissetmelisiniz, ondan sonra da epifiz bezine odaklanın. Titreşimleri epifiz bezinizde hissetmeye başladığınızda uzun nefes verme ve titreşimlerinizin üçte biri civarında olmalısınız. Ondan sonra nefesinizin geri kalanında da Taç Çakranıza odaklanın ve titreşimleri Taç Çakranızda hissedin, ve nefes vermenizi (rahatça) olabildiğince uzatmaya çalışın. Sonra tekrar nefes alın ve bunu 3 kere tekrar ederek toplam 4 kez yapın.

Şimdi bu çok önemli:

İlk önce alnınıza (üçüncü göz bölgesi), sonra epifiz bezinize ve en son olarak da Taç Çakranıza odaklanın. Bunun eşit olması için nefes vermenizi düzgün ayarlayın. Yani titreşimleri üç ayrı yere odaklayıp her birine nefesinizin üçte biri kadarını ayıracaksınız. Bunu her nefes için yapacaksınız.

Özet:

1. Nefes alın.

2. B-b-b-b-b'yı titreterek nefes vermeye başlayın.

3. Titreşimleri üçüncü gözünde hissedin ve ona odaklanın.

4. Titreşimleri epifiz bezinde hissedin ve ona odaklanın.

5. Titreşimleri taç çakranda hissedin ve ona odaklanın.


Bunu 3 kez tekrar ederek toplam 4 kez yapın.

Sonra da Taç Çakranızı düzgün hizaya getirmek için sivri ucunu 2. adımdaki linkteki gibi aşağı bakacak şekilde (ve mor renkte) hayal edin.

*Björk rünü sezgi bahşeder, enerjileri korur, dört elementin güçlerini toplar ve yönlendirir ve hayat gücünü iyileştirici ve enerji vericidir.

Boğaz Çakrasını Açma [40 günlük programı takip ediyorsanız 21 ve 22. günlerin gecelerine tekabül eder.]

Uyarı: Bu mudra [el pozisyonu] elleriniz çok küçük değilse bayağı zor olabilir. El pozisyonları gerekli değil ve sadece opsiyoneldir. Bu mudra sizin için herhangi bir şekilde zorsa geçebilirsiniz. Burada anahtar olan şey tiretilen mantradır ve rahat olmalısınız. Ellerinizi mudraya zorlamaya çalışmak bir dikkat dağınıklığıdır ve mudralar rahat yapılmalıdır.

Boğaz çakrasını aktifleştirmek için ellerinizi

http://mirror.spiritualsatanism.org/www.angelfire.com/empire/serpentis666/Opening_Throat_Chakra.html

adresindeki ilk resimdeki gibi kavuşturun, başparmaklarınız da yanyana olsun - başparmaklarınızı kavuşturmayın.
** Bu el pozisyonu zordur. Daha büyük elleri olanlar bu adımı atlayabilir. Bu egzersizleri yaparken en iyisi rahat olmaktır ve herhangi bir acı veya rahatsızlık içinde olmamaktır.

Derin bir nefes alın, ruhu açmadaki diğer egzersizlerde olduğu gibi biraz tutun ve HAUM'u tüm nefesiniz bitene kadar titretin.

"HHHH-AAAA-UUU-MMMM" şeklinde titretiliyor.

H SESİ BOĞAZDA DERİN BİR TISLAMA GİBİ OLMALIDIR. KEDİ TISLAMASI GİBİ, AMA DAHA DERİN.

Burada önemli şey titreşimleri boğazınızdaki ufak oyuğun üzerinde güçlü bir şekilde hissetmektir. Bunu 5-7 kez yapın. Doğru tonu tutturmanın biraz pratik alabileceği aklınızda bulunsun. Bu mantra boğaz bölgenizi titretmeli. Bu egzersiz haftada bir veya ne kadar gerekiyorsa o kadar yapılabilir.
Sonra da çakranızı linkteki ikinci resimdeki gibi sivri ucu aşağı bakacak şekilde doğru hizaya getirin. Boğaz Çakrasının rengi gökyüzü mavisidir.

Kalp Çakrasını Açma [40 günlük programı takip ediyorsanız 23-26. günlerin gecelerine tekabül eder.]

Azazel, kolları kavuşturmanın kalp çakrasını direkt olarak etkileyen bir devreyi tamamladığını açıkladı.

1. Rahat bir pozisyonda oturun, rahatlayın ve meditatif bir hale girin.

2. http://mirror.spiritualsatanism.org/www.angelfire.com/empire/serpentis666/Opening_Heart_Chakra.html sayfasının sonundaki resim gibi kollarınızı kavuşturun. Elleriniz koltukaltlarınızın yakınlarında, omuzlarınıza dokunuyor olsun.

3. Yine aynı sayfadaki ilk resimdeki gibi başparmağınızı yüzük ve serçe parmaklarınızla birleştirin ve işaret ve orta parmaklarınız da ileri bakmaya devam etsin.

4. Derin bir nefes alın, çenenizi hafifçe ama sertçe göğsünüze bastırın. Sadece nefes almak için kafanızı kaldırın ama nefes verme sırasında bu çene basık pozisyonu koruyun.

5. Dikkatinizi kalp çakranıza odaklayın. Sonra da nefesinizi verirken "YAUM"u titretin.

"YYYY-AAAA-UUU-MMMM" şeklinde titretiliyor.

6. Dikkatinizi Kalp Çakranıza odaklayın.

7. MMMMM sesini nefesiniz tamamen bitene kadar uzatın. Ses tonunuzu da titreşimleri Kalp Çakranızın bulunduğu göğsünüzde hissedeceğiniz şekilde ayarlamaya çalışın.

8. Bunu toplam sekiz kere yapın.

9. Sayfadaki yeşil şekli Kalp Çakranızın bulunduğu yerde düşünün ve birkaç dakika boyunca kendinizi de parlak, gür bir yeşil auranın içinde hayal edin ve dikkatinizi kalp çakranızı hissetmeye odaklayın.


Güneş Çakrasını Açma [40 günlük programı takip ediyorsanız 27-30. günlerin gecelerine tekabül eder.]

Not: El pozisyonları gerekli değil ve sadece opsiyoneldir. Bu mudra sizin için herhangi bir şekilde zorsa geçebilirsiniz. Burada anahtar olan şey tiretilen mantradır ve rahat olmalısınız. Ellerinizi mudraya zorlamaya çalışmak bir dikkat dağınıklığıdır ve mudralar rahat olmalıdır.

1. Omuriliğiniz dik olucak bir şekilde rahat bir pozisyonda oturun.

2. Rahatlayın ve meditatif bir hale girin.

3. http://mirror.spiritualsatanism.org/www.angelfire.com/empire/serpentis666/Opening_Solar_Chakra.html adresindeki ilk resimdeki gibi elinizi Güneş mudrasına sokun. [bu adım opsiyoneldir.]

4. Derin bir nefes alın, çenenizi hafifçe ama sertçe göğsüne bastırın [buna çene kilidi de denir]. Sadece nefes almak için kafanı kaldırın ama nefes verme sırasında bu çenenin göğse basık olduğu pozisyonu koruyun.

5. RAUM sesini nefesiniz bitene kadar titretin, aynı zamanda Güneş Çakranıza odaklanın. Sesin tonunu da titreşimleri Güneş Çakranızda hissedebileceğiniz şekilde odaklayın. (Güneş Çakrası göbek deliği hizalarında bulunur). RAUM sesi RRRR-AAAAA-UUUU-MMMM sesi şeklinde titreştirilir.

6. Bunu 4 kez tekrar ederek toplam 5 kez yapın.

7. Sonra da çakranızı linkteki ikinci resimdeki gibi sivri ucu aşağı bakacak şekilde doğru hizaya getirin ve birkaç dakika bu çakrayı hissetmeye odaklanın. Güneş Çakrasının rengi parlak bir altın rengidir.


Sakral Çakrayı Açma [40 günlük programı takip ediyorsanız 31-34. günlerin gecelerine tekabül eder.]


Not: El pozisyonları gerekli değil ve sadece opsiyoneldir. Bu mudra sizin için herhangi bir şekilde zorsa atlayabilirsiniz. Burada anahtar olan şey tiretilen mantradır ve rahat olmalısınız. Ellerinizi mudraya zorlamaya çalışmak bir dikkat dağınıklığıdır ve mudralar rahat olmalıdır.


1. Ellerinizi http://mirror.spiritualsatanism.org/www.angelfire.com/empire/serpentis666/Opening_Sacral_Chakra.html adresindeki gibi kavuşturun. Başparmaklarınızı kavuşturmayın, onları yan yana tutun ve avuç içlerini de birlikte tutun.


2. Nefes alıp akciğerlerinizi doldurun.

3. Çenenizi göğsünüze değdirin.

4. Anüsünüzü kasın. (bu bandha'ya "Kök Kilidi" ("Root Lock") de denir.)

5. VAUM sesini titreterek nefes verin ve Sakral Çakranıza (göbek deliğinizin altında, mesanenizin oralarda. Hatta kadınlardaki "G Noktasının" tam oralar denebilir) odaklanın.

6. Bunu toplam sekiz kez yapın.

7. Sonra da çakranızı linkteki ikinci resimdeki gibi sivri ucu yukarı bakacak şekilde doğru hizaya getirin ve çakranızı birkaç dakika hissetmeye odaklanın. Sakral Çakrasının rengi parlak bir turuncu rengidir.

Bu bittikten sonra kendinizi birkaç dakika turuncu bir aurada hayal edin ve Sakral Çakranızı hissetmeye devam edin.

Kök Çakrasını Açma [40 günlük programı takip ediyorsanız 34-38. günlerin gecelerine tekabül eder.]

Kök Çakrasını açmak için ellerinizi http://mirror.spiritualsatanism.org/www.angelfire.com/empire/serpentis666/Opening_Base_Chakra.html adresindeki boynuz gibi görünen pozisyona sokun. Ellerinizin ayaları birbirine dokunuyor olmalı ve de başparmaklarınız da el falında "Venüs Dağı" diye bilinen etli yere kadar birbirine değmeli.

1. Rahatsız olmayacak bir şekilde nefes alıp ciğerlerinizi doldurun ve nefes verirken de LAUM'u titretin. LLLL-AAAA-UUUU-MMM şeklinde.

2. Nefes verirken Kök Çakranızı çok sıcak bir şekilde, bezelye boyutunda ve açılıp bir girdap şeklinde genişlerken hayal edin ve hissedin. Bu girdabı döndürün ve çakranızı hayal etmeye devam ederken renginin kırmızı/altın renginde parlaklaştığını ve parlak, 4-5 santimetre çapında beyaz-altın sarısı bir ateşle genişlediğini, genişleyip parlaklaşırken de gittikçe sıcakladığını hayal edin.

LAUM titreşimi 7 kez yapılmalıdır.

Sonra da Kök Çakranızı Sakral Çakranızda olduğu gibi yukarı bakar şekilde hizaya getirin.

Altıncı Çakrayı Açma [40 günlük programı takip ediyorsanız programı tamamen bitirdikten sonra bu çakrayı açma meditasyonunu 4 gün üstüste yapabilirsiniz, ve yapmanız  önemle tavsiye edilir.]

Üçüncü Göz, Taç Çakrasının hemen altında, beynin tam ortasında bulunan 6. Çakranın bir UZANTISIDIR. Altıncı Çakrayı açmak [ki bu Üçüncü Gözü açmakla hemen hemen aynı şekilde yapılır ve diğer tüm çakraları açtıktan sonra yapılmalıdır] epifiz bezini aktifleştirmeye ve daha pek çok şeye yarar. Altıncı Çakrayı açarken, Üçüncü Göz mudrasını kullanmanıza gerek yoktur.

Bu çakrayı açmanın gücünden ötürü diğer tüm çakraları açana kadar bu çakrayı açmanızı tavsiye etmiyoruz. Aynı zamanda Üçüncü Gözünüz de olabildiğince açık olmalıdır çünkü Üçüncü Göz, Altıncı Çakranın kuvvetli enerjileri için bir baca görevi görür.

Kişisel araştırma ve meditasyonlarınızda da bunu yakında tecrübe edeceksiniz: Karşılaşacağınız neredeyse her kitap Üçüncü Göze fazlasıyla yoğunlaşır, ama Üçüncü Gözün direkt olarak arkasında bulunan Altıncı Çakradan fazla bahsedilmez ve hatta çoğu okült kaynak Üçüncü Gözü Altıncı Çakranın kendisi sanar ve sandırır. Hatta bazı kaynaklar 6. Çakrayı direkt "Kaş Çakrası" ("Brow Chakra") diye isimlendirir. Ama Altıncı Çakrayı açtığınızda göreceksiniz ki 6. Çakra direkt olarak epifiz bezine bağlıdır ve onu aktifleştirir. Altıncı Çakranın kendisi Üçüncü Gözden çok daha güçlüdür. Evet, bu çakrayla ilgili sık karşılaşılan dezenformasyonlardan biri hakkında bilgi de verdiğimize göre egzersizin kendisine geçelim:

1. Beliniz dik bir şekilde oturun, burnunuzdan nefes alın ve nefesinizi verirken "Thoth"u titretin. Nefesinizi ağzınızdan yavaşça verirken (tüm ses "Uğultu Nefesi"ndeki gibi tek bir nefes verişte titretiliyor) şunu titretin:

"TH-TH-TH-TH-O-O-O-TH-TH-TH"


Şimdi bu nokta önemli. O sesini çıkarırken de aynı zamanda TH sesine devam etmelisiniz. Nefes vermenin tamamı boyunca TH sesi devam etmeli. Bunun için TH sesini çıkarırken (talimatlar az sonra) dudaklarınızı biraz yuvarlayıp aynı anda da O sesini çıkarın. TH sesini çıkarmak için de dilinizi dişlerinizin arasına sokup öyle titretin. Ve bu TH sesi tüm nefes verme boyunca devam etmelidir. Thoth mantrasının titreşimlerini 6. Çakranıza odaklamaya çalışın. Bunun yarattığı titreşimleri 6. Çakranızda hissedene kadar ayarlamak birkaç saniye sürebilir. Endişelenmeyin ve devam edin. Amacınız bu titreşimleri beyninizin ortasında hissetmek. Bu biraz deneme-yanılma gerektirebilir. Elinizden geleni yapmanız yeterli. Bazen uygun tonu tutturmak 10-15 tekrar veya daha fazla sürebilir.

2. 1. adımı 4 kez tekrarlayın ve sonra rahatlayın.

3. Şimdi de Altıncı Çakranızı düzgün hizaya getirmek için çakranın sivri ucunu http://mirror.spiritualsatanism.org/www.angelfire.com/empire/serpentis666/6th_Chakra.html sayfasında olduğu gibi aşağı bakacak şekilde hayal edin. Altıncı Çakranın rengi mavimsi bir mor, veya saks mavisidir. Lacivert de iş görür.

4. Bu egzersizin 4 gün ardarda yapılması çok önemlidir, tercihen de 24 saat aralıkla.


Çakralar için diyagram:
"Navel" göbekdeliği oluyor, "Solar Plexus" karın boşluğu oluyor, "Hollow of Throat" boğazın biraz boşluk yeri oluyor, "Third Eye" da Üçüncü Göz. Her çakranın vücudun ön ve arkasında da aynı enerjileri ihtiva eden bölgeleri vardır. Çakralar üzerine meditasyon yaparken sadece ortadakileri de kullanabilirsiniz, aynı anda bu bölgelere de odaklanabilirsiniz. Kök Çakrasının ortadaki halinin altın sarısıyla karışık kırmızı olmasının sebebi orada Kundalini enerjisinin de bulunduğundan ötürüdür, yoksa çakra yine kırmızıdır.
Diyagram için kaynak:
http://www.angelfire.com/empire/serpentis666/Chakras_Diagram.html

Çakra açma meditasyonları da yine Joy of Satan'ın Çakraları Açma sayfalarından çevrilmiştir.

Etiketler: , , ,